Καθαρισμός 21 Ημερών: Η Χρυσή Ευκαιρία της Χρονιάς

Καθαρισμός 21 Ημερών: Η Χρυσή Ευκαιρία της Χρονιάς

Μήπως κοιτάξατε πρόσφατα τον εαυτό σας και διαπιστώσατε ότι δεν νιώθετε καμία αισιοδοξία απέναντι στο μέλλον ή ότι όλα τα τελευταία χρόνια ή τους τελευταίους μήνες δείχνουν να πηγαίνουν εναντίον σας;

Μην αποθαρρύνεστε, αυτό απλώς σημαίνει ότι δεν έχετε ολοκληρώσει την απαιτούμενη δουλειά μέσα σας, αλλά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, υπάρχει πάντα αυτό το τέλειο διάστημα των 21 ημερών -χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων που απαιτείται παραδοσιακά σε κάθε διαδικασία πνευματικής κάθαρσης- για να αναπληρώσετε σβέλτα τα κενά, αξιοποιώντας παράλληλα το θεραπευτικό διάστημα του καλοκαιριού, και το μήνυμα ψυχικής ανάτασης και αναγέννησης που φέρνει μαζί του ο φετινός Αύγουστος του 2023. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και έτοιμες και το σούπερ θετικό είναι ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε όποτε θέλουμε -μία καλή ημερομηνία έναρξης είναι η Νέα Σελήνη κάθε μήνα!

Πώς θα χρησιμοποιήσετε ιδανικά το διάστημα καθαρισμού:

1. Περιορίστε σε επίπεδο διατροφής και συνηθειών, ελαττώστε σημαντικά ή -εάν μπορείτε απορρίψτε εντελώς- τα τοξικά στοιχεία από τη ζωής σας, συγκεκριμένα τροφές και ποτά που έχετε παρατηρήσει ότι στο δικό σας αποκλειστικά οργανισμό προκαλούν ευερεθισμό, νεύρα, πρηξίματα, στομαχικούς πόνους, δυσκολίες πέψης και ύπνου και αντικαταστήστε με 7-8 ποτήρια νερό και περπάτημα 5-20 λεπτά ημερησίως. Μην ξεχνάτε επίσης το Νο1 κόλπο αποτοξίνωσης και τόνωσης του μεταβολισμού: Ένα χλιαρό ποτήρι νερό με χυμό μισού λεμονιού μισή ώρα πριν το πρώτο φαγητό/ποτό της ημέρας θα κάνει θαύματα που δεν θα πιστεύετε σε επίπεδο διάθεσης και ζυγαριάς!

Σημείωση: Ένας οργανισμός που δεν έχει συνηθίσει να λαμβάνει τακτικά νερό, ενδέχεται αρχικά να παρουσιάσει πρηξίματα και αίσθηση δυσφορίας με κάθε ποτήρι. Μειώστε ελαφρά την ποσότητα, και συνοδεύστε με μία στεγνή τροφή που απορροφά τα υγρά, τα οποία αρχικά το σώμα αντιλαμβάνεται ως περιττά. Σταδιακά και όσο περνάνε οι μέρες, η νέα συνήθεια θα γίνει αποδεκτή από τον οργανισμό. Περιττό να αναφέρουμε ότι με την ίδια έννοια ένας οργανισμός που δεν έχει συνηθίσει στην άσκηση ή το περπάτημα, αρχικά θα παρουσιάσει σωματικούς πόνους. Προφανώς αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και θετικό, γιατί το μυϊκό σύστημα βγαίνει από την ακινησία και ενεργοποιείται.

2. Βάλτε τον διαλογισμό στη ζωή σας, ακολουθώντας οδηγίες που θα βρείτε από έναν σωστό δάσκαλο. Αποφύγετε τους καθοδηγούμενους διαλογισμούς στο Διαδίκτυο και ξεκινήστε απλά και αθόρυβα (η μέθοδος υπάρχει στο andrianasakka.com στην ενότητα “Θεραπεία”). Εάν δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε, αυτό σημαίνει ότι κουβαλάτε ακόμη υπερβολικά πολλά ψυχικά “σκουπίδια” και 99,9% υπάρχουν μία ή και περισσότερες πραγματικότητες που αρνείστε να δείτε.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ 

Ξεκινήστε με ένα στυλό και 5 φύλλα χαρτί, απαντώντας όσο πιο αναλυτικά θέλετε στα παρακάτω ερωτήματα:

α. Πώς αισθάνομαι και πως ζω αυτή την περίοδο; (Περιγράψτε μία κλασική ημέρα από την καθημερινότητά σας).
β. Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζω αυτή τη στιγμή;
γ. Ποιος ή ποιοι αισθάνομαι ότι ευθύνονται και γιατί;
δ. Πού εντοπίζω ευθύνες στον εαυτό μου;
ε. Πώς είναι η ζωή που ονειρεύομαι;

Παρατηρείτε ίσως ότι η πιο κρίσιμη ερώτηση λείπει από τη λίστα. Πώς θα διανύσω την απόσταση από το (α) στο (ε), δηλαδή, “Πώς θα λύσω τα προβλήματά μου και πώς θα φτάσω να ζω τη ζωή που ονειρεύομαι;” Γιατί δεν βρίσκετε αυτή την ερώτηση εδώ;

1. Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει στο τελικό ερώτημα, εάν δεν έχει απαντήσει ορθά και αντικειμενικά σε όλα τα πρώτα 5.
2. Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει εκτός από εσάς.

Η αυθεντική αυτανάλυση (Svadhyaya) κατά την οποία βουτάμε βαθιά στον εαυτό μας καθημερινά για να εξετάσουμε τις πράξεις, σκέψεις και τα συναισθήματά μας απαιτεί χρόνο, κόπο και ψυχικό πόνο και τουλάχιστον 30 λεπτά από τις 24 ώρες της ημέρας μας. Προτού βιαστείτε να πείτε ότι όλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά γιατί είσαστε απλώς άτυχοι ή αδικημένοι από τη ζωή και το σύμπαν, ολοκληρώστε την άσκηση και απαντήστε πρώτα στα ερωτήματα (α) έως (ε). Πάρτε μια βαθιά ανάσα και διαβάστε τις απαντήσεις που δώσατε. Τονίζω εδώ ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με σκέψεις που μπορεί να κάνετε μόνοι σας ή με μία συζήτηση που θα κάνετε με τους φίλους σας. Το γραπτό κείμενο παίζει διαχρονικά το ρόλο της αφύπνισης γιατί μας αναγκάζει να αποτυπώσουμε σε κάτι μόνιμο τις σκέψεις μας, άρα αναγκαστικά ενέχει την έμμεση απαίτηση ότι οι λέξεις αυτές πρέπει να μας αντιπροσωπεύουν, πρέπει να αισθανόμαστε καλά όταν τις διαβάζουμε και πρέπει να μπορούμε να τις υποστηρίξουμε με πράξεις, αποδείξεις και επιχειρήματα.

Εάν οι απαντήσεις ήταν αντικειμενικές, θα είσαστε ήδη σε θέση να απαντήσετε στο τελικό ερώτημα της λύσης. Εάν όχι, αυτό σημαίνει ότι δεν απαντήσατε με τα μάτια της αλήθειας, της καρδιάς και της ψυχής, αλλά με τα μάτια της άρνησης και του εγωισμού, άρα θα πρέπει να αφήσετε το χαρτί στην άκρη και να επιστρέψετε στην εργασία αυτή σε ένα μεταγενέστερο χρονικό σημείο, δεχόμενοι ωστόσο παράλληλα τις συνέπειες αυτής της καθυστέρησης.

Εδώ κρύβεται ένα από τα σημαντικότερα μυστικά της μεθόδου, το οποίο θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ξεκινώντας: Μπορεί να μην είσαστε ακόμη αρκετά ώριμοι ή δυνατοί ή έτοιμοι πνευματικά να δώσετε τις απαντήσεις, ουσιαστικά όμως ο βαθύτερος εαυτός σας έχει λάβει το μήνυμα. Αυτό σημαίνει ότι στο επόμενο “μάθημα” που θα συναντήσετε, δεν θα μπορέσετε να κλείσετε τα μάτια όπως παλιά. Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε ότι όταν ξεκινήσετε τη διαδικασία Αυτανάλυσης, ενεργοποιεί πνευματικά τόσο τις θετικές όσο και τις αντίστροφες ενεργειακές δυνάμεις που θα επιχειρήσουν να σας κρατήσουν πίσω. Δυνάμεις όπως αυτές βρίσκονται μέσα μας -και αυτό σημαίνει ότι μπορεί ξαφνικά μία κακή συνήθεια να σας γίνει πιο απαραίτητη από ποτέ- αλλά και γύρω μας. Προφανώς αυτό δεν είναι λόγος για άγχος, μια που γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά ότι δεν αντιδρούν όλοι και όλα θετικά σε μία προσπάθεια ολικής κάθαρσης και μεταμόρφωσης. Υπάρχουν άτομα που θα αντιδράσουν στον νέο σας εαυτό, άτομα που θα αισθανθούν επιτιθέμενα, άτομα που θα προσπαθήσουν να σας ειρωνευτούν. Αντίστοιχα και ανάλογα από την προσπάθεια αποδόμησης που επιχειρείτε να κάνετε, λάβετε υπόψη σας ότι ο “τυχαίος” παράγοντας θα φροντίσει να σας παρουσιάσει κάποιες σημαντικές προκλήσεις. Αυτές μπορεί να είναι ένας ή μία σύντροφος που πυροδοτεί τα ίδια προβληματικά σχήματα συμπεριφοράς μέσα σας, μέχρι ένα πρόβλημα στο εργασιακό ή οικογενειακό περιβάλλον. Δεν έχετε και πάλι κανέναν λόγο να ανησυχείτε. Είναι ένας περίεργος αλλά βαθιά ουσιαστικός τρόπος της ζωής και του Εαυτού μας του ίδιου να σιγουρευτούν ότι “το εννοούμε” όταν λέμε ότι θέλουμε να εξελιχθούμε και να μεταμορφωθούμε. Η χρονική αυτή περίοδος μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, ωστόσο. Συνηθισμένες αντιδράσεις εδώ είναι ένα πνιγηρό αίσθημα θυμού και πείσματος, το οποίο θα σας συνοδεύει λίγο ή πολύ έως την επόμενη φορά που θα καθήσετε -αγανακτισμένοι κατά πάσα πιθανότητα- στο τραπέζι για να απαντήσετε ξανά στα ερωτήματα.

Υπενθυμίζω εδώ ότι διανύουμε ένα κρίσιμο πλανητικό διάστημα, στο οποίο τα χρονικά περιθώρια, ατομικά και συλλογικά στενεύουν. Υπενθυμίζω ακόμη ότι η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μία άκρως δύσκολη τριετία και ότι το 2024-2025 αυτές οι διαδικασίες που περιγράφονται εδώ, μπορεί κάλλιστα να αποτελούν πολυτέλειες.

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη και όπως πάντα είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις!

 

Εxtra tips καθαρισμού του χώρου και της ενέργειάς σας: 

  1. Ποδόλουρα με αλατόνερο: Η συγκεκριμένη θεραπεία κατά της αρνητικής ενέργειας χρησιμοποιείται όταν βιώνετε ληθαργική διάθεση, αδυναμία λογικής επεξεργασίας ή υπερβολικές αρνητικές σκέψεις, θυμό, άγχος, και άλλα ακραία συναισθήματα. Χρησιμοποιήστε την καλύτερη ποιότητα αλατιού που μπορείτε να βρείτε (τα άλατα Epsom είναι ιδανικά) και αφήστε τα πόδια σας βυθισμένα στο νερό για 5 με 10 λεπτά το πολύ.
  2. Το διάσημο ξύλο Palo Santo: Μπορείτε να το προμηθευτείτε από διάφορα ενεργειακά καταστήματα online και η καύση της άκρης του για 1 λεπτό συνήθως αρκεί. Αφήστε τον καπνό να περιπλανηθεί στους χώρους που θέλετε να καθαρίσετε με ανοιχτά παράθυρα και οραματιστείτε το νέφος να παίρνει μακριά κάθε τι αρνητικό. Το ίδιο ισχύει και για το φασκόμηλο.
  3.  Αλάτι στις γωνίες: Εάν αισθάνεστε ότι κάποιος χώρος έχει φορτιστεί υπερβολικά από αρνητικά θέματα και καταστάσεις, πετάξτε χοντρό θαλασσινό αλάτι στις τέσσερις γωνίες. Αφήστε τη θεραπεία να δράσει και σκουπίστε μετά από 1-2 μέρες, απομακρύνοντας άμεσα το αλάτι από το σπίτι.
  4. Συχνός αερισμός του σπιτιού: Φροντίστε να αερίζετε καθημερινά το πρωί το σπίτι και ειδικά μετά από επισκέψεις, ανεξάρτητα από το εάν καπνίζουν ή όχι.
  5. Αρωματοθεραπεία: Χρησιμοποιήστε έλαιο λεβάντας (για ηρεμία, καταπολέμηση του στρες και απομάκρυνση αρνητικών σκέψεων), μέντας (τόνωση, ευεξία και καθαρότητα σκέψης), περγαμόντο (καταπολέμηση της θλίψης, του άγχους και του στρες, αναζωογόνηση) και θεραπευτικό ευκάλυπτο που τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμά ερεθισμούς και προωθεί την αίσθηση ισορροπίας νου και σώματος.
  6. Κρύσταλλοι: Εάν σας αρέσει η κρυσταλλοθεραπεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Μάτι της Τίγρης (γείωση και ταυτόχρονη ενδυνάμωση προσωπικής ενέργειας, συγκέντρωση στους στόχους και επιτυχία), Αμέθυστο (για καθαρισμό αρνητισμών και ευλογίες της τύχης, αλλά και άνοιγμα του Τρίτου Ματιού) και Απατίτη, ένα φωσφορικό ορυκτό του ασβεστίου που καθαρίζει τα μπλοκαρίσματα των 7 Chakras, βοηθά την ελεύθερη ροή της ενέργειάς σας και προσφέρει διαύγεια.