Το Έτος του Δράκου 2024 και το κινέζικο ζώδιό σας

Το Έτος του Δράκου 2024 και το κινέζικο ζώδιό σας

Σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, το κινεζικό νέο έτος – που ονομάζεται επίσης Φεστιβάλ της Άνοιξης – πέφτει στις 10 Φεβρουαρίου γιορτάζοντας έτσι το έτος του Δράκου και την άφιξή του!

Σε σύγκριση με τη δυτική αστρολογία, η οποία χρησιμοποιεί ένα ηλιακό ημερολόγιο βασισμένο στη θέση του ήλιου, ο κινεζικός ζωδιακός κύκλος χρησιμοποιεί τόσο ηλιακά όσο και σεληνιακά ημερολόγια, τα οποία βασίζονται σε φάσεις της Σελήνης.

Η ημερομηνία έναρξης καθορίζεται κάθε χρόνο με βάση το πότε τη Νέα Σελήνη στην Κίνα, η οποία φέτος πέφτει μία ημέρα μετά την ανατολή της Νέας Σελήνης στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Φεβρουαρίου 2024.

Τα κινεζικά ζώδια αντιπροσωπεύονται από 12 ζώα, σε σύγκριση με τα σημάδια της δυτικής αστρολογίας που πήραν το όνομά τους από αστερισμούς στον ουρανό. Επίσης, το κινεζικό ζώδιο ενός ατόμου διαιρείται σε ετήσια βάση και όχι σε μηνιαία βάση όπως στη δυτική αστρολογία. Τους αποδίδεται επίσης ένα στοιχείο (ξύλο, χώμα, φωτιά, μέταλλο ή νερό) με βάση το έτος γέννησής τους.

Για να μάθετε τι σημαίνει το Έτος του Δράκου για εσάς με βάση τα κινεζικά ζώδια σας, διαβάστε παρακάτω!

 

Δράκος (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Για όσους γεννήθηκαν τη χρονιά του Δράκου, το 2024 είναι η χρονιά σας! Πολλές αλλαγές και ευκαιρίες μπορεί να προκύψουν το 2024 καθώς ο Δίας επισκέπτεται το ζώδιό σας. Ο Δράκος ως ζώδιο της Γης Γιανγκ διαθέτει ανθεκτικότητα και αυτοπεποίθηση και είναι τυχερός και επιτυχημένος λόγω της ευφυΐας και της ισχυρής διαίσθησής του.

Ωστόσο, υπάρχει πάντα κίνδυνος για συμπεριφορές αυτο-σαμποτάζ εδώ, καθώς ο Δράκος πλήττεται από την «Ποινή του Διπλού Δράκου», η οποία μπορεί να προκαλέσει αμφιβολίες και αυτοκαταστροφικές σκέψεις και ενέργειες.

Δεδομένου ότι το 2024 είναι έτος επιστροφής του Δράκου, θα έχετε τη δύναμη να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο εάν παραμείνετε θετικοί και πιστέψετε στον εαυτό σας. Είναι καλή ιδέα να έχετε μαζί σας ένα φυλαχτό ή σύμβολο Πουλιού ή Κόκορα ως κρυφό φίλο του Δράκου φέτος για προστασία ή ένα σύμβολο Φοίνικα.

 

Φίδι (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Για όσους γεννήθηκαν τη χρονιά του Φιδιού, αυτή είναι η χρονιά προετοιμασίας σας! Ως ζώδιο που αγκαλιάζει την αλλαγή, έχει τεράστια σημασία η απεικόνιση που φέτος θα δηλώσει «πού θα θέλατε να βρίσκεστε το 2025» καθώς το Έτος του Δράκου φέρνει ενθουσιασμό και πολλά θετικά αστέρια στο χάρτη σας.

Μόλις μπορέσετε να οραματιστείτε πώς θέλετε να μοιάζει το μέλλον, τότε θα είστε σε θέση να αρχίσετε να κάνετε τα βήματα για να φτάσετε εκεί. Θα θελήσετε επίσης να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για το έτος επιστροφής του Φιδιού και αυτό είναι υπέροχο!

Δεδομένου ότι το Φίδι μοιράζεται την ίδια νοτιοανατολική θέση με τον Δράκο, δώστε προτεραιότητα στην υγεία σας. Ως ζώδιο Γιν και Φωτιάς, τα επίπεδα ενέργειας και τα συναισθήματα του Φιδιού μπορεί να περιλαμβάνουν αρκετά σκαμπανεβάσματα – παρακολουθήστε τον εαυτό σας και φροντίστε να του προσφέρετε πάντα χρόνο για ξεκούραση.

 

Άλογο (1942, 1954,1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

Για όσους γεννήθηκαν τη χρονιά του Αλόγου, το 2024 είναι μια χρονιά προσοχής και ακοής. Αυτό το ζώδιο της Φωτιάς και του Γιανγκ πέρασε ένα ιδιαίτερα κοινωνικό 2023 και το έτος του Δράκου θα είναι πολύ πιο ήρεμο, ήσυχο και μελετηρό.

Το Άλογο θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει τις δικές του ιστορίες αγάπης και επιτυχίας και να χαράξει το δικό του μονοπάτι. Η χαρισματική και αισιόδοξη φύση σας θα σας ωφελήσει σε αυτή την προσπάθεια. Καλό είναι να κάνετε ενδελεχή έρευνα και να διαβάζετε οποιεσδήποτε συμβάσεις προσεκτικά προτού δεσμευτείτε σε ένα έργο ή μια αναλάβετε μια οικονομική υποχρέωση. Επιπλέον, το φετινό έτος συνδέεται με την ομιλία, γι ‘αυτό θα αποτελέσει μια μεγάλη χρονιά για όσους θα ήθελαν να εκπαιδευτούν για να γίνουν καλύτεροι δημόσιοι ομιλητές. Οι ανταμοιβές για όλα αυτά θα έρθουν το 2025, οπότε συνεχίστε να εργάζεστε σκληρά!

 

Πρόβατο (1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

Το 2024 μπορεί να απαιτήσει λίγη επίλυση προβλημάτων για όσους γεννήθηκαν το έτος των Προβάτων – αλλά μην ανησυχείτε, είστε ικανοί για όλα! Ερχόμενο από ένα έτος αρμονίας και υποστήριξης το Πρόβατο ως σύμμαχος του Κουνελιού το 2023, θα μπει σε ένα πιο ανώμαλο, πιο αργό έτος, αλλά αυτό το ζώδιο της Γιν και της Γης είναι εξαιρετικά επινοητικό και μπορεί να βρει λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Μπορείτε φέτος να στραφείτε στους συνομηλίκους σας για να συνεργαστείτε αντί να ανταγωνίζεστε εκείνους που μπορούν να σας βοηθήσουν και να κρατάτε σταθερά χαρτί και στυλό επάνω σας για να σημειώνετε τις ιδέες που μπορεί να προκύψουν γιατί θα είναι πολλές! Η έμπνευση έρχεται εύκολα φέτος με το αστέρι της χαράς και της ευημερίας να επισκέπτεται το Πρόβατο, ενώ θα σας είναι επίσης εύκολο και ευχάριστο να κάνετε νέους φίλους και συνεργάτες!

 

Πίθηκος (1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

Αν γεννηθήκατε τη χρονιά του Πιθήκου, φέτος μπορείτε να επωφεληθείτε από το 2024, καθώς θα έχετε μια πιο αρμονική χρονιά ως σύμμαχος του Δράκου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Δράκος μπορεί να παρέχει υποστήριξη και γείωση στον «γρήγορο» Πίθηκο.

Ως ταξιδιωτικό αστέρι, ο Πίθηκος είναι γρήγορος και δεν διστάζει να βγει έξω από το comfort zone του, οπότε αυτή είναι μια ιδανική χρονιά για να συνεχίσετε να διευρύνετε τα όριά σας. Βασιστείτε στο ένστικτό σας για να κάνετε ένα άλμα στο άγνωστο!

Το μέταλλο είναι το στοιχείο που ελέγχει το ξύλο, το οποίο δίνει στον Πίθηκο τη δύναμη και τις δεξιότητες για να κάνει το 2024 – το Έτος του Δράκου του Ξύλου – ένα από τα καλύτερα χρόνια του. Είναι σημαντικό πολύ φέτος να ακολουθήσετε αυτό που διεγείρει την καρδιά σας, καθώς το αστέρι της χαράς και της ευημερίας που συνδέεται με την φωτιά και την καρδιά θα σας συνοδεύει όλο το χρόνο!

 

Κόκορας  (1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

Για όσους γεννήθηκαν το έτος του Κόκορα, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο ήρεμα. Τώρα που ο Δράκος είναι εδώ, αυτό το ζώδιο μπορεί να βγάλει έναν αναστεναγμό ανακούφισης. Ως ζώδιο που βρίσκεται απέναντι από το Κουνέλι, το Πουλί βρισκόταν υπό μεγάλη πίεση το 2023, κάτι που μπορεί να επηρέασε σημαντικές σχέσεις στη ζωή του.Το Πουλί όμως είναι ο κρυφός φίλος του Δράκου, μια μοναδική δυναμική που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική. Φέτος όλοι θα θέλουν να είναι φίλοι σας και σε σας αρέσει έτσι κι αλλιώς να είσαστε το κέντρο της προσοχής!

Σκεφτείτε ακόμη ότι οι θυσίες που κάνατε το 2023 θα αποδώσουν τα επόμενα δύο χρόνια επειδή θα έχετε την υποστήριξη του συμμάχου σας, του Φιδιού, το 2025. Τώρα είναι η ώρα να χρησιμοποιήσετε το κοφτερό μυαλό σας για να σχεδιάσετε τη ζωή που οραματίζεστε μια που θα έχετε πολλές ευκαιρίες για να αφήσετε το στίγμα σας.

Χρησιμοποιήστε αυτό το έτος για να επωφεληθείτε από αυτή τη μεγάλη δυναμική και να είστε ενεργοί στη συνεργασία με τους συμμάχους σας. Ευθυγραμμίστε τα όνειρα και τα οράματά σας με τις σωστές ενέργειες και οι πόρτες θα συνεχίσουν να ανοίγουν για εσάς.

 

 

 

 

 

Σκύλος (1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

Για όσους γεννήθηκαν το έτος του σκύλου, οι μεγάλες αλλαγές είναι κοντά! Ο Σκύλος έχει απολαύσει άφθονη υποστήριξη τα τελευταία δύο χρόνια ως σύμμαχος της Τίγρης και κρυφός φίλος του Κουνελιού.

Τώρα, οι Σκύλοι μπορούν να περιμένουν μια μετασχηματιστική και καθοριστική χρονιά. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι ο Σκύλος βρίσκεται απέναντι από τον Δράκο, γι’ αυτό ίσως να αισθάνεστε ήδη ότι βρίσκεστε σε ένα σταυροδρόμι σε μία ή περισσότερες πτυχές της ζωής σας.

Προκειμένου να αντιμετωπίσετε αυτό το συναίσθημα, μπορείτε να ξεκινήσετε τις δικές σας αλλαγές αντί να τις πολεμάτε. Ο Δράκος και ο Σκύλος είναι και οι δύο ζώδια της Γης και του Γιανγκ, οπότε θα πρέπει να είσαστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας και να διατηρείτε υψηλή επίγνωση του περιβάλλοντός σας.

Όσοι είναι μόνοι θα αρχίσουν να βγαίνουν περισσότερο κατά τη διάρκεια του έτους,  και θα έχετε αρκετές ευκαιρίες για μια νέα αγάπη!

 

Χοίρος (1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

Αν γεννθήκατε το έτος του Χοίρου – που συμβολίζεται επίσης ως αγριόχοιρος – είστε τυχεροί, καθώς τα ευλογημένα δύο χρόνια που περάσατε το 2022 και το 2023 συνεχίζονται το 2024.

Ωστόσο, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε κάποιες αυξανόμενες πιέσεις στο μέτωπο της εργασίας, καθώς αυτή είναι μια χρονιά για να σταθεροποιήσετε τη θέση σας! Μια χρήσιμη πρόταση είναι να οραματιστείτε πού θα θέλατε να βρίσκεστε το 2025 και να αρχίσετε να κάνετε τα βήματα για να φτάσετε εκεί σε αυτό το έτος του Δράκου. Ως ταξιδιωτικό αστέρι, ο Χοίρος ευδοκιμεί σε ένα περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς και είναι άνετος με την αλλαγή, οπότε έχετε όλα τα περιθώρια για πειραματισμούς!

 

Ποντικός (1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020)

Για όσους γεννήθηκαν το έτος του Ποντικού, το 2024 είναι η χρονιά σας για να ανακάμψετε! Περάσατε κάποιες συγκρούσεις το 2023, οι οποίες επηρέασαν διάφορες σχέσεις και συνεργασίες, αλλά τώρα ο Ποντικός μπορεί να περιμένει ένα πιο υποστηρικτικό 2024 ως σύμμαχος του Δράκου. Αλλά μην αγνοήσετε εντελώς το 2023, καθώς τα μαθήματα που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του έτους θα βοηθήσουν τον Ποντικό να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του δεξιότητες για να βελτιώσει και εκείνες τις σχέσεις που μπορεί να έχουν επηρεαστεί.

Εργαστείτε στο πνεύμα της συνεργασίας και χρησιμοποιήστε το έξυπνο μυαλό σας για να επεκτείνετε την επιρροή σας, έχετε τη δύναμη του Δράκου να σας υποστηρίζει! Φέτος το σύμπαν σας ρίχνει ένα θετικό φως, και όσο περισσότερα δίνετε, τόσο περισσότερα θα παίρνετε σε αντάλλαγμα. Τώρα είναι η ώρα να είσαστε στρατηγικοί, για να δημιουργήσετε έσοδα από ευκαιρίες που έρχονται στο δρόμο σας! Ευημερία σας περιμένει!

 

Βόδι (1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021)

Αν γεννηθήκατε το έτος του Βοδιού, ετοιμαστείτε να βάλετε το κεφάλι κάτω και να εργαστείτε. Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, το 2024 η επιτυχία θα είναι δική σας!

Τόσο ο Δράκος όσο και το Βόδι είναι γνωστά για την ανθεκτικότητα και τη συνέπειά τους. Εάν λοιπόν γεννηθήκατε σε ένα έτος Βοδιού, το έτος του Δράκου θα είναι μια ανακούφιση μετά από ένα απρόβλεπτο έτος Κουνελιού.

Η σκληρή δουλειά σας θα ανταμειφθεί… ειδικά το 2025, τη χρονιά του Φιδιού, συμμάχου του Βοδιού!

Το αστέρι της δύναμης και της εξουσίας θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε με την πνευματική δύναμη μέσα σας όποτε χρειάζεστε καθοδήγηση από την εσωτερική σας σοφία. Η επιμονή και η δύναμή σας θα ενδυναμώσουν τις κινήσεις σας.

 

Τίγρης (1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022)

Αν γεννηθήκατε το έτος της Τίγρης, ετοιμάστε τις βαλίτσες σας! Ως το ταξιδιωτικό αστέρι του Δράκου, θα ταξιδέψετε περισσότερο το 2024 και είτε ο σκοπός της απόδρασής σας είναι για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους, η Τίγρης θα επισκεφτεί μέρη μακρινά και κοντινά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Τίγρης είναι ένας «γρήγορος» ταξιδιωτικός αστέρας που λατρεύει να είναι εν κινήσει, και ως ζώδιο του Γιανγκ είναι φυσικά πάντα μπροστά από την εποχή της. Το αστέρι της δύναμης και της εξουσίας, θα σας κάνει να πιστέψετε σε αυτή τη δική σας πρωτοτυπία!

Αυτά που θα ξεκινήσετε σαν έργα το 2024 μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεται η κοινότητά σας αργότερα, απλά πολύς κόσμος δεν μπορεί να το δει ακόμα γιατί εσείς και μόνο εσείς είσαστε μοναδικά ευλογημένοι με αυτή τη δημιουργικότητα!

 

Κουνέλι (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023)

Εάν γεννηθήκατε τη χρονιά του κουνελιού, τώρα είναι η ώρα να χαλαρώσετε! Σε σύγκριση με το 2023, το έτος του Δράκου αναμένεται να είναι ένα πολύ πιο ήσυχο έτος για εσάς.

Αλλά ακριβώς όπως παίρνετε αυτόν τον «αναστεναγμό ανακούφισης», θα έχετε την ευκαιρία να γιορτάσετε τις νίκες σας από το 2023 και να τις χρησιμοποιήσετε ως σκαλοπάτι προς κάτι ακόμη μεγαλύτερο!

Ως ζώδιο του Γιν, το Κουνέλι είναι οραματικό και ικανό να μετατρέψει τα εγκόσμια σε εξαιρετικά, πρωτότυπα έργα. Επωφεληθείτε από αυτό το γεγονός κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ειδικά καθώς βγαίνετε από τη νέα φάση που ξεκινήσατε το 2023.

Τώρα είναι η ώρα να καλλιεργήσετε τους σπόρους που φυτέψατε το 2023. Ακολουθήστε την φυσική σας περιέργεια και με το αστέρι της σοφίας και της μελλοντικής ευημερίας εστιάστε και επενδύστε σε ένα μακροπρόθεσμο όραμα!