Τα σημαντικότερα πλανητικά φαινόμενα του 2023

Τα σημαντικότερα πλανητικά φαινόμενα του 2023

Αυτή η νέα αστρολογική χρονιά ξεκινά με ένα εκρηκτικό δίδυμο, τον ανάδρομο Άρη και τον ανάδρομο Ερμή, οι οποίοι προκαλούν ένα σωρό προβλήματα, μεταξύ άλλων το αργό ξεκίνημα του 2023, το οποίο περιμένουμε όλοι με τόση ανυπομονησία με την ελπίδα να αποδειχθεί καλύτερο από το 2022! Ωστόσο, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν μέχρι το τέλος του μήνα και θα παραμείνουν σχετικά ήσυχα μέχρι τον Μάρτιο. Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, θα σημειωθούν βέβαια αρκετές σημαντικές διελεύσεις: συμπεριλαμβανομένου του Άρη που φεύγει από τους Διδύμους, του Κρόνου που φεύγει από τον Υδροχόο και του πρώτου σετ θεαματικών εκλείψεων της χρονιάς στα ζώδια του Κριού και του Σκορπιού. Τι μπορείτε να περιμένετε; Αρχικά, διάφορες μικροσυγκρούσεις στις σχέσεις σας χάρη στην ανάδρομη Αφροδίτη από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, με τις εκλείψεις τον Οκτώβριο να πετούν σπίθες. Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί ξανά καθώς η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, οπότε το σύμπαν μας επιφυλάσσει πολλά φέτος! Τι πρέπει να θυμόμαστε;

Ο Κρόνος εισέρχεται στους Ιχθείς

Μία από τις πιο πολυσυζητημένες διελεύσεις του έτους είναι η πολυαναμενόμενη έξοδος του Κρόνου από το ζώδιο του Υδροχόου. Στις 7 Μαρτίου 2023 ο Κρόνος θα εισέλθει στους Ιχθείς και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 25 Μαΐου 2025, πριν κάνει μια σύντομη παράκαμψη στο ζώδιο του Κριού. Στη συνέχεια, θα ξαναμπεί στους Ιχθείς στις 31 Αυγούστου 2025 και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2026. Με την είσοδο του Κρόνου στους Ιχθείς, προετοιμαστείτε για την αναπόφευκτη σύγκρουση μεταξύ φαντασιώσεων και πραγματικότητας. Στην αστρολογία, ο Κρόνος είναι ο πλανήτης του κάρμα, της ωριμότητας, της ευθύνης και της αυτοπειθαρχίας. Όσο ο Κρόνος ήταν στον Υδροχόο, η κοινωνία αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τα ιδανικά της σε σύγκριση με τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές. Με τον Κρόνο να μετατοπίζεται στους συναισθηματικούς Ιχθύς, η νέα πρόκληση σημαίνει ότι τώρα πρέπει να βρείτε τη δύναμή σας και να χρησιμοποιήσετε τις αντιληπτές «αδυναμίες» σας ως δυνατά σημεία.

Φυσικά, αυτό δεν έρχεται χωρίς προκλήσεις. Ο Κρόνος στους Ιχθείς μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κάποιες παθητικές συμπεριφορές αποφυγής όταν αντιμετωπίζει κανείς συναισθήματα συντριβής. Η ενέργεια των Ιχθύων θέλει να ονειρεύεται και να αγαπά φορώντας τα ροζ γυαλάκια της και να ζει στον φανταστικό τους κόσμο αντί να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ενηλικίωσης. Εν τω μεταξύ, ο Κρόνος διδάσκει τα σημεία στα οποία πρέπει να έχουμε όρια, εστίαση και συνεχή προσπάθεια για να αγγίξουμε τους στόχους της ζωής μας. Αυτό σημαίνει ότι για να προχωρήσουμε, θα πρέπει να αφήσουμε τις ονειροπολήσεις και να εστιάσουμε στη ζωή που χτίζουμε στο παρόν, αντιμετωπίζοντας τα τυφλά σημεία και προσπαθώντας να επιτύχουμε την ισορροπία μεταξύ ιδεαλισμού και πραγματικότητας.

 

Ο Πλούτωνας εισέρχεται στον Υδροχόο

Όταν ο Πλούτωνας εισέρχεται σε ένα νέο ζώδιο, τα πάντα για τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή μας και την κοινωνία στο σύνολό της αλλάζουν με πρωτοφανείς τρόπους. Ο Πλούτωνας εισέρχεται στον Υδροχόο στις 23 Μαρτίου 2023 και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 11 Ιουνίου 2023, όπου θα περάσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο ζώδιο του Αιγόκερω. Αυτή η τελική ευθεία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω πιθανότατα θα προκαλέσει μια μικρή αναταραχή σε αναλογία με τα επαναστατικά ιδανικά και τις δομές που υπόσχεται να φέρει ο Πλούτωνας στον Υδροχόο, οπότε μπορούμε να αναμένουμε κάποια μεγάλης κλίμακας κοινωνική σύγκρουση κατά εκείνο το διάστημα. Στη συνέχεια, ο Πλούτωνας θα εγκατασταθεί ξανά στον Υδροχόο για να ξεκινήσει το αδιάκοπο 20ετές ταξίδι του μέσα από το ζώδιο της εξέγερσης και της αλλαγής.

Η μετακίνηση του Πλούτωνα στον Υδροχόο το 2023 έχει να κάνει με την αυτο-απελευθέρωση και την ανέγερση πιο ισότιμων και ανθρωπιστικών ιδανικών. Όταν ο Υδροχόος, το ζώδιο της Επανάστασης, βρίσκεται στον Πλούτωνα, τον πλανήτη του θανάτου και της καταστροφής, μπορούμε με βεβαιότητα να αναμένουμε προκλήσεις γύρω από τα υπάρχοντα συστήματα και μια συλλογική επένδυση στη δύναμη της κοινότητας. Ξεκινά εδώ μία περίοδος εξεγέρσεων, επαναστάσεων και σημαντικής κοινωνικής προόδου. Αυτό που μπορεί να είναι αδιανόητο, ριζοσπαστικό, αλλόκοτο, παράξενο ή εξαιρετικό σήμερα μπορεί να γίνει ο κανόνας της αυριανής πραγματικότητας. Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο σηματοδοτεί την εποχή της καταστροφής των ανισοτήτων στα συστήματά μας, ώστε να μπορούν να ξαναχτιστούν για να εξυπηρετήσουν καλύτερα το συλλογικό συμφέρον.

 

Η Αφροδίτη ανάδρομη στον Λέοντα

Αν ελπίζατε σε ένα καυτό ερωτικό καλοκαίρι φέτος, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Η Αφροδίτη, ο πλανήτης του ρομαντισμού, θα σταθμεύσει ανάδρομα στο ζώδιο του Λέοντα στις 22 Ιουλίου 2023 και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2023. Και αυτό είναι αρκετά κρίμα, μια που, κανονικά, η Αφροδίτη στον Λέοντα είναι μια εξαιρετική στιγμή για να δείξετε τα συναισθήματά σας στον σύντροφό σας ή να κάνετε μια σοβαρή δέσμευση. Ωστόσο, όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη, είναι πιθανό να προκύψουν ζητήματα που σχετίζονται με την αγάπη και τις σχέσεις. Οι σχέσεις σας ενδέχεται να βιώσουν πυροτεχνήματα πάθους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά και απρόβλεπτα δράματα. Και ενώ συνήθως κατά τη διάρκεια της Αφροδίτης στον Λέοντα το μόνο που θέλουμε είναι μία δέσμευση, αυτή η αναδρομή δεν είναι η καλύτερη διέλευση για να μετακομίσετε με κάποιον, να αρραβωνιαστείτε ή να κάνετε το γάμο σας.

Η Αφροδίτη επηρεάζει επίσης σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά και τις αποταμιεύσεις, οπότε θα πρέπει να προσέχουμε συλλογικά τις αλόγιστες δαπάνες γιατί θα αποτελέσουν έναν δυναμικό και προκλητικό μηχανισμό αντιμετώπισης προβλημάτων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στην πραγματικότητα, το καλύτερο είναι να αναβάλλετε τις σημαντικές αγορές, αν μπορείτε να τις αποφύγετε – διαφορετικά, οι λογαριασμοί της πιστωτικής σας κάρτας μπορεί να σας σοκάρουν μετά από λίγους μήνες. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να εστιάσετε στην αποταμίευση και στην επίλυση ζητημάτων, ακόμη και με δύσκολες συνομιλίες για το μέλλον με τον/την σύντροφό σας. Σίγουρα πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο – αλλά τα ζευγάρια που θα επιβιώσουν θα διαπιστώσουν ότι η σχέση τους είναι δυνατή και πιο υγιής από ποτέ.

Ο Δίας ανάμεσα στον Κριό και τον Ταύρο

Στις 16 Μαΐου 2023, ο Δίας τερματίζει την παραμονή του στο ζώδιο του Κριού και μετακομίζει στον Ταύρο, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 25 Μαΐου 2024. Όταν ο Δίας, ο πλανήτης της τύχης, της γνώσης, της ανώτερης εκπαίδευσης, της πνευματικότητας και της φιλοσοφίας εισέρχεται στο ζώδιο του Ταύρου, προσφέρει την ευκαιρία για πραγματική πρόοδο προς ένα όνειρο ή έναν μακροπρόθεσμο στόχοκαι μπορέι να θέσει τα θεμέλια για μακροζωία και επιτυχία. Βλέπετε, κάθε φορά που ο Δίας αλλάζει ζώδιο, αλλάζει και το στυλ με το οποίο φέρνει ευκαιρίες για ανάπτυξη και αφθονία. Για παράδειγμα, ο Δίας στον Κριό ανταμείβει την τόλμη και την ανάληψη κινδύνων, ενώ ο Δίας στον Ταύρο προάγει την αφοσίωση, την εστίαση και τη σκληρή δουλειά.

Ο Δίας θα περάσει το πρώτο εξάμηνο του έτους στους φλογερούς και παθιασμένους Κριούς μεταξύ Ιανουαρίου και των μέσων του Μαΐου, δίνοντάς σας συγκέντρωση και δυναμική ενέργεια. Αυτή είναι μια ιδανική στιγμή για να κινηθείτε με βάση τη διαίσθησή σας και να αισθανθείτε αυτάρκεις, καθώς η ενέργεια του Δία στον Κριό φέρνει μια ώθηση αυτοπεποίθησης που σας επιτρέπει να γυρίσετε τα πράγματα υπέρ σας. Αν και αυτή η χρονική περίοδος μπορεί να φαίνεται λίγο χαοτική, θα δείτε τα αποτελέσματα της δουλειάς σας όταν ο Δίας εισέλθει στον Ταύρο. Αυτή η μετάβαση θα ωφελήσει περισσότερο τους Ταύρους φυσικά σε μια από τις καλύτερες χρονιές που είχαν εδώ και πολύ καιρό. Το έργο που εκτέλεσαν για να αλλάξουν και να αφήσουν πίσω τους τοξικές σχέσεις θα μεταφραστεί σε ανάπτυξη σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της ζωής!

 

Μετατόπιση του Βόρειου-Νότιου Δεσμού της Σελήνης στο δίδυμο Κριός – Ζυγός

Τέλος, αφού πέρασαν τους τελευταίους 18 μήνες στα ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού προκαλώντας ένα μικρό χάος, οι σεληνιακοί δεσμοί θα αρχίσουν την ανάδρομη περιστροφή τους πίσω στα ζώδια του Κριού και του Ζυγού. Οι Εκλείψεις λειτουργούν εδώ ως ένας δραματικός μπαλαντέρ του σύμπαντος και ως μοιραία γεγονότα που μας φέρνουν πιο κοντά στο πεπρωμένο μας. Σκεφτείτε μόνο ότι κανονικά, οι εκλείψεις συμβαίνουν στα ίδια δύο ζώδια. Ωστόσο, επειδή το 2023 σηματοδοτεί τη μετάβαση μεταξύ των κύκλων των εκλείψεων, θα υπάρξουν εκλείψεις σε τέσσερα διαφορετικά ζώδια το 2023: μια ηλιακή έκλειψη στον Κριό στις 20 Απριλίου, μια σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό στις 5 Μαΐου, μια ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό στις 14 Οκτωβρίου και τέλος μια σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο στις 28 Οκτωβρίου.

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι σεληνιακοί δεσμοί επηρεάζουν τον γενέθλιο χάρτη σας μπορεί να σας δείξει σε ποια σημεία θα αλλάξει η ζωή σας με απροσδόκητους τρόπους κατά τη διάρκεια ενός κύκλου έκλειψης. Η τοποθέτηση του Βόρειου Δεσμού π.χ. δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία μετατοπίζονται οι συλλογικές αξίες της κοινωνίας, ενώ ο Νότιος Δεσμός δείχνει τα σημεία στα οποία η ανθρωπότητα βιώνει μια συλλογική μείωση ενδιαφέροντος. Με αυτή τη μετάβαση μακριά από τις εκλείψεις του Ταύρου-Σκορπιού προς τον κύκλο της έκλειψης Κριού-Ζυγού, μπορεί να βρεθείτε να απομακρύνεστε από την επιθετική κοινωνική συμμόρφωση και πιο εύκολα προς την ανεξαρτησία και την ατομική έκφραση. Και ενώ όλα τα ζώδια θα αισθανθούν τις επιπτώσεις αυτών των εκλείψεων, φυσικά, τα ζώδια Κριού και Ζυγού, καθώς και όσοι έχουν Β-Ν Δεσμό ανάλογο θα επηρεαστούν περισσότερο.