Πλούτωνας στον Υδρόχοο: Η Μεγάλη Μεταμόρφωση

Πλούτωνας στον Υδρόχοο: Η Μεγάλη Μεταμόρφωση

Στις 20 Ιανουαρίου, ο Πλούτωνας μεταφέρθηκε στον Υδροχόο, σηματοδοτώντας την τελευταία φορά που ο πλανήτης που σχετίζεται με τον θάνατο, την καταστροφή και τον Κάτω Κόσμο θα γυρίσει ανάδρομος μεταξύ των ζωδίων που κυβερνά ο Κρόνος. Αν και ο πλανήτης έκανε μια σύντομη εμφάνιση στον Υδροχόο μεταξύ 23 Μαρτίου και 11 Ιουνίου πέρυσι, πραγματοποιεί τώρα μία μεγαλύτερη μετακίνηση στον Υδροχόο μεταξύ 20 Ιανουαρίου και 1 Σεπτεμβρίου 2024 και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 8 Μαρτίου 2043.

Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Πλούτωνας βρισκόταν στον Αιγόκερω, οδηγώντας παγκόσμιους θεσμούς, οργανισμούς και αυτοκρατορίες στην επιτυχία, αλλά καθώς εισέρχεται στον Υδροχόο, θα επηρεάσει τη μεταμόρφωση, την προσωπική ανάπτυξη, τη δυναμική της εξουσίας, την σεξουαλικότητα, την επανάσταση και την τεχνολογία, ωθώντας μας να βυθιστούμε στα βάθη του υποσυνείδητου μας.

Ο Πλούτωνας μπορεί να θεωρείται Άρχοντας του Κάτω Κόσμου, αλλά δεν πρέπει ποτέ να κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Παρά το γεγονός ότι είναι ο πλανήτης του θανάτου και της αναγέννησης και κυβερνήτης του Σκορπιού, ο αντίκτυπός του είναι σε μεγάλο βαθμό ουδέτερος και όχι εγγενώς θετικός ή αρνητικός. Ο θάνατος και η αναγέννηση μπορούν να σημαίνουν πολλά, όπως το δούναι και λαβείν, η έναρξη και διακοπή, καθώς και το τέλος και η αρχή. Ακριβώς τη στιγμή που θα νομίζετε ότι γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, ο Πλούτωνας έρχεται και ρίχνει φως σε όλα τα μυστικά που παραμένουν στις σκιές, σηκώνοντας το βράχο και δείχνοντάς σας όλα τα παράσιτα που κρύβονται από κάτω. Δεν μπορείτε να αρνηθείτε την αλήθεια όταν ο Πλούτωνας σας κοιτάζει.

Ο Πλούτωνας είναι ένας γενεαλογικός πλανήτης που διαμορφώνει τις μεγαλύτερες τάσεις της ανθρωπότητας. Για παράδειγμα, οι millennials γεννήθηκαν ενώ ο Πλούτωνας ήταν στον Σκορπιό και η γενιά Ζ συνδέεται με τη γέννηση κατά τη διάρκεια του Πλούτωνα στον Τοξότη. Και τώρα που ο Πλούτωνας μπήκε στον Υδροχόο, θα εμπνεύσει καινοτομίες που αλλάζουν το παιχνίδι και θα μας ενθαρρύνει να ανακατευθύνουμε την κοινωνία μας προς ιδανικά που θα είναι περισσότερο προσανατολισμένα προς το συλλογικό κομμάτι της ύπαρξης. Επειδή αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Πλούτωνας εισέρχεται σε ένα νέο ζώδιο από το 2008, αυτή η μετατόπιση θα συμπέσει επίσης με επαναστατικές τάσεις που θα μας ωθήσουν προς το μέλλον. Αυτό το μέλλον φαίνεται καλύτερο ή χειρότερο από αυτό που έχουμε τώρα; Η απόφαση εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, ο Πλούτωνας στον Υδροχόο προσφέρει αυτή την ελευθερία!

 

Γιατί αυτή η διέλευση έχει τόση επιρροή;

Ο Πλούτωνας χρειάζεται περίπου 248 χρόνια για να περιστραφεί γύρω από τον ήλιο και είναι ένας από τους λίγους πλανήτες που κάνει σημαντικές κινήσεις μόνο λίγες φορές κατά τη διάρκεια μιας μέσης ανθρώπινης ζωής. Αυτό θέτει τα θεμέλια για επανάσταση, αλλαγή και μετασχηματισμό για τις επόμενες γενιές. Η τελευταία φορά που ο Πλούτωνας ήταν στον Υδροχόο ήταν από το 1778 έως το 1798 και αυτή η περίοδος άλλαξε το παιχνίδι στην ιστορία της ανθρωπότητας με σημαντικά γεγονότα όπως η Γαλλική Επανάσταση να λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια αυτών των ετών.

Καθώς ο Πλούτωνας, ο πλανήτης της ανάπτυξης και της εξέλιξης, κινείται στο ζώδιο του Υδροχόου, προετοιμαζόμαστε για αλλαγές σε ατομικό και παγκόσμιο επίπεδο. Ο Υδροχόος άλλωστε είναι ένα ζώδιο του αέρα που δεν φοβάται τις ριζικές αλλαγές και τα άλματα. Στην πραγματικότητα, καλωσορίζει την αλλαγή, γνωρίζοντας ότι οδηγεί στην πρόοδο. Αυτό δημιουργεί έναν ισχυρό συνδυασμό με τον Πλούτωνα, ο οποίος διέπει τον μετασχηματισμό. Έτσι η περίοδος αυτή αντιπροσωπεύει τον θάνατο των μοτίβων του εγώ και την αναγέννηση των μοτίβων της ψυχής μας.

 

 

Πώς θα επηρεαστεί το κάθε ζώδιο: Ετοιμαστείτε για μεγάλες εσωτερικές αλλαγές! 

Κριός: H εποχή του μοναχικού λύκου

Ενώ είναι γνωστό ότι οι λύκοι αισθάνονται καλύτερα μέσα στις αγέλες τους παρά όταν ζουν ανεξάρτητοι, κάθε χρόνο μερικοί λύκοι αφήνουν τις αγέλες αυτές για να διασχίσουν τα χιονισμένα τοπία μόνοι τους αναζητώντας κάτι πιο ουσιαστικό: μια αίσθηση ανεξαρτησίας, μια καλύτερη κατανόηση του εαυτού τους ή έναν σύντροφο ζωής. Για τους Κριούς αυτές οι δύο δεκαετίες χαρακτηρίζονται από θάρρος, αυτοπεποίθηση και την ικανότητα να θριαμβεύει κανείς πάνω στους φόβους του. Ταξιδέψτε ανεμπόδιστα προς τα εκεί που αισθάνεστε ότι σας καλούν και σας αγαπούν, ο προορισμός κρύβει αναρίθμητες ανταμοιβές!

Ταύρος: Αγκαλιάστε τις δυνατότητές σας

Η διαισθητική ζωή και το να μην φοβάστε να ξεχωρίσετε από το πλήθος είναι τα θέματα που κάνουν τις επόμενες δύο δεκαετίες συναρπαστικές και αξιοσημείωτες για εσάς. Είτε πρόκειται για την απελευθέρωση από στάσιμα μοτίβα στη ζωή και τις σχέσεις σας, για μια πνοή φρέσκου αέρα στην καριέρα σας ή απλά για το μάθημα που σας διδάξει πώς να λέτε «όχι» στους φόβους σας και σε εκείνους που σας εκμεταλλεύονται, πολλές ευλογίες σας περιμένουν και είναι όλες πολύτιμες!

Δίδυμοι: Η εποχή της δυναμικής αγάπης

Από την έλξη που σας ασκεί η μητρότητα μέχρι την γοητεία που ασκεί η αυταπάρνηση και μαχητικότητα της Ιωάννας της Λωραίνης, τα επόμενα 20 χρόνια είναι βέβαιο ότι θα νιώσετε ενδυναμωτικά και απελευθερωτικά. Θα αποδεχτείτε τελικά ότι όπως έχετε ευθύνες απέναντι στους άλλους, έτσι τις έχετε και απέναντι στον εαυτό σας. Η παρόρμηση να είστε ευάλωτοι θα σας οδηγήσει σε μια εποχή της ζωής σας όπου ο αυτοσεβασμός και η αυτοεκτίμηση είναι ζωτικής σημασίας. Προσφέρετε τη δυναμική αγάπη σας και όλα θα πάνε καλά!

Καρκίνος: Γίνεστε κεραυνός

Ενώ εστιάζετε κυρίως στην αγάπη και  το Φως, μπορεί να αισθανθείτε μια ώθηση να αξιοποιήσετε το αδρανές alter ego σας που δεν φοβάται να δράσει δυναμικά. Η προσωπική ανάπτυξη, η επέκταση και η πνευματική ανάκαμψη σηματοδοτούν τις επόμενες δύο δεκαετίες της ζωής σας, όπου ευκαιρίες, άνθρωποι, υποστήριξη και οτιδήποτε χρειάζεστε εμφανίζεται μέσω θεϊκής παρέμβασης. Έχετε τώρα πλήρη υποστήριξη για αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί ένα από τα καλύτερα κεφάλαια της ζωής σας!

Λέων: Μετριασμένες φωτιές

Είναι πιθανό να κατακτήσετε την τέχνη της βελτιστοποίησης της δημιουργικής σας ροής και να λέτε «ναι» μόνο όταν είναι «ναι με τα χίλια». Τώρα θα απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας τόσο όσο σας αρέσει και να βρίσκεστε στο προσκήνιο. Καθώς θα βρίσκεστε στη ροή θα ξετυλίξετε τα μυστήρια που φέρνει μαζί του αυτός ο ενεργειακός δρόμος και θα νιώσετε την Αναγέννηση σε όλη της την έκφανση!

Παρθένος: Ισχυρές δονήσεις και η ενεργειακή σας παρέα

Τα επόμενα 20 χρόνια φέρνουν μια γρήγορη αλλαγή στη δυναμική των σχέσεών σας. Το περιττό απομακρύνεται και εσείς αρχίζετε να επιλέγετε τις παρέες σας με βάση την ανεμελιά που σας χαρίζουν. Θα εστιάσετε στον έλεγχο της υγιούς και αποτελεσματικής επικοινωνίας γνωρίζοντας ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της απόρριψης και του ghosting, είτε το προκαλείτε εσείς είτε το βιώνετε.

 

 

Ζυγός: Άλμα πίστης

Ο ρόλος του μεσολαβητή σας έρχεται απόλυτα φυσικά, αλλά το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή σας μπορεί να σας κάνει να θελήσετε να επικοινωνήσετε τα βαθύτερα συναισθήματά σας και να πάψετε να είσαστε ένας «μοναχικός ταξιδιώτης». Είναι πιθανό να συναντήσετε πολλούς ανθρώπους – καθρέφτες που θα σας  κάνουν να αναρωτηθείτε πού θέλετε να ρίξετε την ενέργειά σας. Ευτυχώς, το σύμπαν σας φροντίζει, οπότε όλα θα πάνε καλά!

Σκορπιός: Αφθονία μέσω της επίγνωσης

Αυτά τα χρόνια θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά γνωρίζετε τον εαυτό σας και το περιβάλλον σας, αλλά και από το πώς είστε πρόθυμοι να προχωρήσετε πέρα από το οικείο για να αφήσετε τον εαυτό σας να περάσει στην αφθονία. Αυτή είναι μια άκρως ευεργετική περίοδος για εσάς σας και θα έχετε την ευκαιρία να δείξετε σε όλο τον κόσμο πώς μπορεί κανείς να επιτύχει χωρίς κοπιαστική και μεγάλη προσπάθεια.

Τοξότης: Χαμογελώντας μέσα από εμπόδια

«Όταν μπορεί να γίνει με γέλιο, γιατί να γίνει με δάκρυα;» Αυτό είναι πιθανό να είναι το σύνθημά σας τις επόμενες δεκαετίες. Τώρα θα δείτε τη διασκεδαστική φύση σας να βρίσκεται στο επίκεντρο και θα την αφήσετε να σας οδηγήσει σε όσα σας κάνουν να αισθάνεστε ικανοποιημένοι και προσηλωμένοι στο στόχο. Εμπιστευτείτε τις έμφυτες ικανότητές σας για να σας ωθήσουν προς τα εμπρός!

Αιγόκερως: Απαντημένες προσευχές

Μπορείτε να περιμένετε αβίαστες εξελίξεις στη ζωή σας τα επόμενα χρόνια. Ξεκλειδώνετε τώρα την άνεση του εύκολου λαβείν, καθώς θα αποκομίσετε ανταμοιβές για την σκληρή εργασία σας στο παρελθόν. Εδώ θα βρείτε νέους στόχους και νέα όρια, ίσως ακόμη και μια ομάδα νέων φίλων. Νιώστε όλη τη γκάμα των συναισθημάτων σας, αλλά μην ξεχνάτε ποτέ ότι σας αξίζει η ευημερία!

Υδροχόος: Το πεπρωμένο στα χέρια σας

Αυτή η διέλευση είναι πιθανό να σας επηρεάσει περισσότερο, καθώς δεν εγκαινιάζετε μόνο μια νέα εποχή Φωτός, αλλά προωθείτε επίσης την προσωπική θεραπεία και χτίζετε μια αίσθηση συλλογικότητας για τον εαυτό σας και για εκείνους με τους οποίους διασταυρώνετε τον δρόμο σας. Το φυσικό σας ένστικτο να δημιουργήσετε ένα καταφύγιο για όλους είναι πιθανό να λάβει περαιτέρω ώθηση και το σύμπαν έρχεται να σας δώσει ένα χέρι βοήθειας. Ετοιμαστείτε να ζήσετε τη ζωή σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων της τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά!

Ιχθείς: Η ουτοπική σας πραγματικότητα

Η ονειρική σας ατμόσφαιρα θα έχει όλη την υποστήριξη του κόσμου τις επόμενες δεκαετίες, καθώς θα ευδοκιμήσετε στις επαναστατικές, ιδεαλιστικές και συνεργατικές ενέργειες που τώρα εγκαινιάζονται. Είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο θα βρείτε την προσωπική σας φωνή και τους στόχους σας. Χρησιμοποιήστε τα πρώτα χρόνια για να θέσετε τα θεμέλια για τις ευλογίες που φέρνει αυτή η διέλευση στο δρόμο σας. Αυτό που αισθάνεστε ότι είναι σωστό, είναι πράγματικά καλό για εσάς και η διαίσθηση δεν σας έχει οδηγήσει ποτέ καλύτερα!