Τι είναι το περίφημο Manifestation;

Τι είναι το περίφημο Manifestation;

Όλοι έχουμε πράγματα που θα θέλαμε να «υλοποιήσουμε», δηλαδή να φέρουμε στη ζωή μας – αλλά η υλοποίηση δεν έρχεται πάντα εύκολα όταν ξεκινάμε με την τεχνική του Manifestatiion. Πρώτα απ ‘όλα, αυτό είναι φυσιολογικό και δεν υπάρχει λόγος να απογοητευόμαστε. Δεύτερον, μία σειρά μεθόδων μπορούν να σας βοηθήσουν στο ταξίδι του Manifestation για να αρχίσετε να αλλάζετε τη νοοτροπία σας και να καλείτε πραγματικά αυτά που θέλετε. Εδώ είναι μερικές από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές.

Τι είναι το Manifestation; 

Το Manifestation είναι ουσιαστικά μια διαδικασία μεταμόρφωσης, με την οποία υλοποιείτε αυτό που αναζητάτε και καλείτε ενεργά στη ζωή σας αυτό που επιθυμείτε. Είναι παρόμοιο με το νόμο της έλξης, με τον οποίο λειτουργεί σε άμεση συνεργασία.

Το Manifestation έχει να κάνει με τη σύζευξη της νοοτροπίας με τη δράση για να έχουμε πραγματικά αποτελέσματα, και όπως έχει εξηγήσει η ψυχίατρος Anna Yusim, διαδόθηκε από το βιβλίο και την ταινία της Rhonda Byrne The Secret, τα οποία περιγράφουν την καθολική αρχή ότι οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας. «Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε, συνειδητά και ασυνείδητα. Με άλλα λόγια, αυτό που προσελκύουμε στη ζωή μας αντανακλά το περιεχόμενο του μυαλού μας», εξηγεί η Yusim.

Σκεφτείτε το ως εξής: Αν θέλετε να χτίσετε ένα τραπέζι, αρχίζετε να οραματίζεστε στο μυαλό σας τη διαδικασία κατασκευής αυτού του τραπεζιού. Ξέρετε μέσα σας ότι μπορείτε να χτίσετε το τραπέζι με τα σωστά εργαλεία και υλικά. Αρχίζετε να έχετε μια σαφή ιδέα για το τι πρέπει να κάνετε για να χτίσετε αυτό το τραπέζι. Στη συνέχεια, παίρνετε τις προμήθειες που χρειάζεστε και το κατασκευάζετε. Το κλειδί είναι ότι η σκέψη ήρθε πρώτη, την κρατήσατε και υλοποιήσατε το τραπέζι στην πραγματικότητα. Αυτή είναι η ουσία του Manifestation, απλώς αντικαταθιστούμε το τραπέζι με «αγάπη» ή «αφθονία».

Πώς λειτουργεί ο νόμος της έλξης; 

Το Manifestation λειτουργεί μέσω του νόμου της έλξης. Όπως το έθεσε ο πνευματικός συγγραφέας Shannon Kaiser, «Είμαστε όλοι σαν μαγνήτες, αντανακλώντας και προσελκύοντας αυτό που κρατάμε στις σκέψεις μας. Όταν επικεντρωνόμαστε σε αυτό που θέλουμε σε σχέση με αυτό που δεν θέλουμε, θα εμφανιστεί στη ζωή μας», εξηγεί.

Ένα κλειδί που πρέπει να θυμάστε με το νόμο της έλξης είναι ότι το σύμπαν αναγνωρίζει τις νοοτροπίες αντίστασης και έλλειψης. Πρέπει πραγματικά να πιστεύεις σε αυτό που θέλεις – και στην ικανότητά σου να το αποκτήσεις. Για παράδειγμα, αν αναζητάτε την αγάπη, αλλά δεν πιστεύετε πραγματικά ότι είστε αξιαγάπητοι και δεν δείχνετε αγάπη για τον εαυτό σας, τους άλλους ή τη συλλογικότητα, δεν ευθυγραμμίζετε ή προσελκύετε ενέργεια αγάπης. Ας μπούμε στις επτά αγαπημένες μας μεθόδους εκδήλωσης!

 

 

Οι 7 βασικές μέθοδοι του Manifestation:

1.Ημερολόγιο

Ένα από τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσετε, ανεξάρτητα από το τι εκδηλώνετε, είναι το ημερολόγιο. O πιο σημαντικός παράγοντας της υλοποίησης είναι ο εαυτός σας, οπότε η καλλιέργεια της αυτογνωσίας είναι το κλειδί. Αν αφιερώσετε χρόνο για να καταγράψετε τις σκέψεις σας, μπορείτε να αρχίσετε να αναγνωρίζετε πού μπλοκάρετε τον εαυτό σας και πώς να προχωρήσετε. Μέσω του ημερολογίου μπορεί π.χ. να συνειδητοποιήσετε ότι εκδηλώνετε ακούσια το αντίθετο από αυτό που θέλετε, επειδή δεν αισθάνεστε πραγματικά ευθυγραμμισμένοι με αυτό.Η νευροεπιστήμονας Tara Swart συνιστά τη μέθοδο για τον ίδιο λόγο, λέγοντας ότι το ημερολόγιο καθημερινά μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε μια νοοτροπία έλλειψης (η οποία θα σας κρατήσει πίσω) έναντι μιας νοοτροπίας αφθονίας. Καταγράψτε και παρακολουθήστε τις σκέψεις σας και τις επιθυμίες σας καθημερινά σε ένα ειδικό βιβλιαράκι και δείτε τις να εκδηλωνονται στη ζωή σας!

2. Πίνακας οραμάτων 

Μια άλλη εξαιρετική προσθήκη στο σύνολο των εργαλείων του Manifestation είναι ο πίνακας οραμάτων ή vision boarding, η διαδικασία δημιουργίας μιας απτής εικόνας αυτού που θέλετε να προσελκύσετε – είτε πρόκειται για έναν πίνακα διάθεσης εικόνων που απεικονίζουν μια αλλαγή που προσπαθείτε να κάνετε είτε για φάκελο εικόνων από τις ονειρεμένες διακοπές που θέλετε να πάτε. «Αν δεν έχουμε μια σαφή κατεύθυνση για το πού κατευθυνόμαστε ή πού θέλουμε να πάμε, μπορεί να είναι πολύ εύκολο να παγιδευτούμε σε πράγματα που δεν είναι πραγματικά καλά για εμάς. Η δημιουργία ενός πίνακα οράματος είναι ένας ισχυρός τρόπος για να γνωρίσετε τον εαυτό σας και τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε να εκδηλώσετε και να καλέσετε στη ζωή σας», λέει ο δάσκαλος ρέικι και πνευματικός συγγραφέας Kelsey Patel.

3. Οπτικοποίηση

Παρόμοια με τον πίνακα οράματος, αλλά σε ένα πιο εσωτερικό επίπεδο, είναι επίσης σημαντικό να απεικονίσετε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό που αναζητάτε και περισσότερο, ποιος είστε και γιατί μπορείτε να προσελκύσετε αυτά τα πράγματα. Η οπτικοποίηση και ο οραματισμός περιλαμβάνουν κάποια λεπτά διαλογισμού την ημέρα. Θέλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο την εκδοχή του εαυτού μας που θα μας επιτρέψει να βιώσουμε αυτό που θέλουμε στη ζωή μας. Αναπτύσσοντας στο μυαλό μας τις εικόνες, τους ήχους και τις εμπειρίες που θέλουμε αυξάνουμε τις δονήσεις μας και βιώνουμε από σήμερα τη νέα μας ταυτότητα. Δοκιμάστε το!

4. Κάντε μια λίστα με την ιδανική ζωή σας

Μια άλλη μέθοδος είναι να γράψετε μια λεπτομερή λίστα με όλα τα πράγματα που θέλετε να ζήσετε – αλλά λεπτομερώς. Πενήντα πράγματα που μπορούν να είναι μέχρι και το νέο βάζο που θέλετε να αγοράσετε για να γεμίζετε με φρέσκα λουλούδια και τι λουλούδια θα είναι αυτά κάθε εποχή του χρόνου!  Τι θα θέλατε; Τι θα βιώνατε στη νέα σας ζωή; Πώς θα ήταν εκεί; Αυτό θα σας βοηθήσει να στερεοποιήσετε τη διαδικασία οπτικοποίησης καθώς αισθάνεστε ότι ζείτε ήδη στην πραγματικότητα που αναζητάτε, επειδή, και πάλι, νιώθοντάς την πραγματικότητα, ευθυγραμμιζόμαστε δονητικά με αυτήν. Το μυστικό είναι η αισιοδοξία και η διάθεση για αλλαγή!

5.Η μέθοδος 369

Μια αγαπημένη μέθοδος εκδήλωσης πολλών, η μέθοδος 369, περιλαμβάνει την καταγραφή αυτού που θέλετε να υλοποιήσετε τρεις φορές το πρωί, έξι φορές το απόγευμα και εννέα φορές το βράδυ. Στη συνέχεια, το επαναλαμβάνετε καθημερινά για όσο διάστημα είναι απαραίτητο. Αυτό που πραγματικά κάνετε με αυτή τη διαδικασία, όμως, είναι να κρατάτε τον στόχο σας στο μυαλό σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που είναι χρήσιμο για να αξιοποιήσετε το υποσυνείδητό σας. Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι χρήσιμη επειδή επιτρέπει στον εγκέφαλό σας να βρει αυτό που ψάχνει και ως εκ τούτου γίνεται πιο πιθανό να μαγνητίσει τις επιθυμίες σας σε δράση. Μία απλή πρόταση αρκεί!

6. Χρησιμοποιήστε τις θετικές επιβεβαιώσεις (affirmations) 

Παρόμοια με τη μέθοδο 369, η επανάληψη θετικών επιβεβαιώσεων καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι ένας άλλος τρόπος για να αξιοποιήσετε με συνέπεια (και να επανασυνδέσετε) ορισμένα μοτίβα σκέψης. Εξάλλου, γνωρίζουμε ότι τα αρνητικά μοτίβα σκέψης μπορούν να εμποδίσουν τα θετικά νέα να εκδηλωθούν, έτσι οι επιβεβαιώσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αρχίσετε να ξεμαθαίνετε αυτά τα μοτίβα. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε επιβεβαίωση που σας μιλάει, από το «Είμαι άξια», «Η αγάπη είναι πάντα γύρω μου», «Θα βρω τη δουλειά των ονείρων μου», ή ακόμη και να ομολογήσετε φωναχτά ότι σε λίγο θα βρείτε την σχέση της ζωή σας.

7. Αναλάβετε δράση

Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η δράση εξακολουθεί να είναι ένα βήμα που σίγουρα δεν θέλετε να παραλείψετε. Μπορούμε να καταγράψουμε ό, τι θέλουμε, αλλά χωρίς ευθυγραμμισμένη δράση, η νέα μας ζωή δεν θα εκδηλωθεί. Όταν αρχίσεις  να σκέφτεσαι σαν την εκδοχή  του εαυτού σου που θέλεις να είσαι, αρχίζεις ταυτόχρονα να νιώθεις  σαν αυτή την εκδοχή και να συμπεριφέρεσαι  σαν αυτή την εκδοχή. Πρόκειται λοιπόν για ένα νέο ξεκίνημα, στο οποίο θα αρχίσουμε πραγματικά να συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με τη νέα εικόνα αντί για τα παλιά μοτίβα και τις πεποιθήσεις μας. Και αυτό δεν σημαίνει ότι αν θέλετε να γίνετε πλούσιοι, θα πρέπει να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σαν να ήσασταν ήδη πλούσιοι. Σε αυτή την περίπτωση, θα προσπαθήσετε να ευθυγραμμιστείτε με το ποιοι είστε όταν ζείτε σε αφθονία. Πώς είναι αυτό το άτομο και πώς μπορείτε να αρχίσετε να συμπεριφέρεστε σαν αυτό;

 

 

Υπάρχουν μέθοδοι Manifestation που δεν λειτουργούν;

Η αλήθεια είναι ότι οι μέθοδοι μπορούν να σας βοηθήσουν, αλλά τελικά όλα εξαρτώνται από την εσωτερική δουλειά που θα κάνετε. Δεν υπάρχουν πραγματικά μέθοδοι manifestation που δεν  λειτουργούν, όπως δεν υπάρχουν μέθοδοι που είναι εγγυημένο 100% ότι θα κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς. Πρόκειται απλώς για πρόσθετα εργαλεία για να βοηθήσουν τη διαδικασία. Ένα σύνηθες λάθος που κάνουν οι άνθρωποι που δοκιμάζουν το Manifestation είναι ότι σκέφτονται πως δεν απαιτεί καμία πραγματική αλλαγή από την πλευρά τους. Κι όμως, το Manifestation δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των φορών που γράφετε κάτι, αλλά με τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας. Ακόμα και η σκέψη αυτής της εκδοχής του εαυτού σας που αναζητάτε ως τον «μελλοντικό» ή τον «ανώτερο» εαυτό σας, στην πραγματικότητα σας κρατά χωριστά από αυτόν τον εαυτό. Είστε ήδη αυτός ο εαυτός, απλά πρέπει να ευθυγραμμίσετε τις σκέψεις και τη συμπεριφορά σας με αυτόν.

Εν συντομία: Η νοοτροπία είναι το παν. To Manifestation είναι μια διαδικασία ευθυγράμμισης του εαυτού σας με αυτό που αναζητάτε. Διάφορες μέθοδοι εκδήλωσης μπορούν σίγουρα να είναι χρήσιμες, αλλά δεν πρόκειται να κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς. Παρ ‘όλα αυτά, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για βοήθεια στην πορεία σας προς την υλοποίηση των ονείρων σας.