Η ψυχική σας φυλή (Soul Tribe) είναι σημαντική

Η ψυχική σας φυλή (Soul Tribe) είναι σημαντική

Η σύγχρονη εποχή επιφυλάσσει συχνά πολλές απογοητεύσεις σε κοινωνικό και διαπροσωπικό επίπεδο, καθώς πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι οι σχέσεις με τους συνανθρώπους μας μπορούν να γίνουν ρηχές και επιφανειακές. Όλοι μοιάζουν απορροφημένοι από τα προσωπικά τους προβλήματα και δύσκολα αφιερώνουν στην καθημερινότητα χρόνο για να ακούσουν και να καταλάβουν, δύσκολα βρίσκουν την υπομονή που απαιτεί μία ουσιαστική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων ή την ενσυναίσθηση που χρειάζεται μια επαφή για να ανθίσει και να εξελιχθεί σε μια όμορφη συμπόρευση. Τη λύση για αυτό το σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα, έρχεται να δώσει η φυλή της ψυχής σας, η δική σας ατομική και προστατευτική «κάψουλα αγάπης» μέσα στην οποία αναπνέετε ελεύθερα.

Η φυλή της ψυχής σας, ή η οικογένεια ψυχών, είναι μια ομάδα ανθρώπων με τους οποίους συνδέεστε διαισθητικά σε ένα βαθύ επίπεδο. Σε αυτό το άρθρο θα διερευνήσουμε πώς να αναγνωρίσετε τη φυλή της ψυχής σας και τι σημαίνει η συνάντηση με αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους για την προσωπική σας ανάπτυξη και εξέλιξη.

Τα ανθρώπινα όντα γεννιούνται σε πολλές διαφορετικές κολεκτίβες ή «φυλές». Η οικογένεια, η εθνικότητα, η θρησκεία και η τοπική κοινότητα είναι όλες φυλές μέσα στις οποίες γεννιόμαστε. Μερικές φορές οι άνθρωποι σε αυτές τις «ομάδες προέλευσης» μπορεί επίσης να είναι μέλη της φυλής της ψυχής μας. Μερικές φορές δεν είναι.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας, καθώς αλλάζουμε και μεγαλώνουμε, θα γίνουμε μέλη μιας τεράστιας σειράς φυλών των οποίων τα συμφέροντα και οι αξίες ευθυγραμμίζονται με τα δικά μας. Μπορούμε να συμμετάσχουμε σε αθλητικές ομάδες, λέσχες ή κοινότητες κ.λπ., όπου, για ένα χρονικό διάστημα, θα γίνουμε μέρος μιας συλλογικότητας που μοιράζεται ένα κοινό ενδιαφέρον.

Αλλά, η φυλή της ψυχής σας είναι διαφορετική. Είναι μια μοναδική ομάδα ανθρώπων με τους οποίους θα νιώσετε μια άμεση εξοικείωση. Αυτό συμβαίνει επειδή η οικογένεια της ψυχής σας μοιράζεται την αποστολή του ανώτερου εαυτού σας και σας βοηθά να επιτύχετε τους πνευματικούς σας στόχους.

 

 

Τι είναι μια φυλή ψυχών;

Η φυλή της ψυχής σας αποτελείται από ανθρώπους με τους οποίους έχετε περάσει πολλές ζωές μαζί.

Ο ανώτερος εαυτός σας είναι η ίδια η συνειδητότητα, και η ψυχή σας θα ενσαρκωθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων κατοικώντας σε διαφορετικά σώματα για να μάθει διαφορετικά μαθήματα.

Κάθε φορά που η ψυχή σας ενσαρκώνεται, κάνει μια συμφωνία (ή συμβόλαιο) να συναντήσει άλλες ψυχές με σκοπό τη μάθηση και την εξέλιξη. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους θα ανήκουν στην οικογένεια της ψυχής σας και όταν τους συναντήσετε, θα σας διδάξουν σημαντικά μαθήματα που είναι σημαντικά για να καθαρίσετε το κάρμα σας και να εξελιχθείτε.

Μια σημαντική έννοια που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι κάθε ψυχή με την οποία μοιραζόμαστε πολλές ζωές, μπορεί να αλλάξει φυσικούς ρόλους. Για παράδειγμα, η μητέρα σας σε αυτή τη ζωή μπορεί να είναι ο θείος σας στην επόμενη ζωή. ή ο γιος σας, ή η αδελφή σας. Οι ψυχές αλλάζουν ρόλους καθ’ όλη τη διάρκεια των ενσαρκώσεών τους με σκοπό να διδαχτούν ότι ο συγκεκριμένος ρόλος μπορεί να τις βοηθήσει στη μάθηση.

Επειδή η οικογένεια της ψυχής σας έχει ως πηγή την ίδια ανώτερη συνειδητότητα, διαισθητικά σας «πιάνει», σας καταλαβαίνει. Υπάρχει μια άμεση συντροφικότητα καθώς, στην ουσία, τα άτομα αυτά δονούνται μαζί σας ενεργειακά.

Οι σχέσεις της φυλής των ψυχών κάθε άλλο παρά ρηχές είναι. Υπάρχει μια βαθιά αντήχηση σε επίπεδο ψυχής που διαισθητικά καταλαβαίνετε ότι είναι διαφορετική και ξεχωριστή. Είναι η πνευματική σας οικογένεια εδώ στη Γη.

Η οικογένεια της ψυχής σας μπορεί να περιλαμβάνει μέλη της οικογένειάς σας ή μπορεί να είναι άνθρωποι που συναντάτε στην πορεία. Μερικές φορές μια ψυχή θα ενσαρκωθεί για να θεραπεύσει ένα τραύμα στην προγονική σας γραμμή, όπως ένα μοτίβο κακοποίησης, οικογενειακών μυστικών, εθισμού ή δυσαρέσκειας. Όπως και να τους συναντήσετε, αυτές οι σχέσεις χρησιμεύουν ως καθρέφτες και αντανακλούν τα πράγματα μέσα σας που χρειάζονται θεραπεία.

Τα μέλη της οικογένειας ψυχής μπορεί να περάσουν ή να μην περάσουν το ταξίδι της ζωής σας μαζί σας. Μερικά από αυτά έρχονται στη ζωή σας μόνο για ένα σύντομο κεφάλαιο. Η παρουσία τους σας αλλάζει και σας βοηθά να εξελιχθείτε. Μερικοί είναι εκεί για ολόκληρο το ταξίδι σας και θα παραμείνουν μαζί σας σε κάθε ζωή.

Σημάδια ότι έχετε συναντήσει κάποιο μέλος από τη φυλή της ψυχής σας

Ακολουθούν μερικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε συναντήσει κάποιο μέλος από τη φυλή ψυχής σας:

  1. Όταν είστε μαζί τους, μπορείτε να χαλαρώσετε. Υπάρχει ένας ιδιαίτερος δεσμός που είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Είναι ένα συναίσθημα που μοιάζει σαν «να επιστρέφετε στο σπίτι» σας.
  2. Συχνά τους συναντάτε μέσα από ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας.
  3. Θα νιώσετε μια έντονη πνευματική σύνδεση μαζί τους.
  4. Μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας σε αυτά τα άτομα, και επειδή κρατούν έναν καθρέφτη μπροστά σας, θα μάθετε πολλά για τον εαυτό σας μέσω της σχέσης.
  5. Μπορείτε να είστε ο εαυτός σας με τη φυλή της ψυχής σας.
  6. Είχατε παρόμοιες εμπειρίες κατά μήκος των ξεχωριστών μονοπατιών της ζωής σας και η συζήτηση για τις εμπειρίες αυτές μπορεί να γίνει πολύ θεραπευτική για όλους.
  7. Οι αξίες και οι βασικές πεποιθήσεις σας ευθυγραμμίζονται με εκείνες της φυλής της ψυχής σας. Μπορείτε να περάσετε ώρες συζητώντας τις φιλοσοφίες της προσωπικής σας ζωής.
  8. Η οικογένεια της ψυχής σας σάς εμπνέει να γίνετε καλύτερος άνθρωπος. Σας αγαπούν άνευ όρων και σας επιτρέπουν να είστε απόλυτα και αυθεντικά ο εαυτός σας.

 

 

 

Πώς θα μπορέσετε να βρείτε τη φυλή σας;

Εδώ δεν χρειάζεται να καταβάλλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν την τάση να εμφανίζονται όταν είμαστε έτοιμοι να τους γνωρίσουμε και να προχωρήσουμε αρκετά βήματα παρακάτω στην εξέλιξή μας.

Φυσικά πάντοτε βοηθάει να δραστηριοποιηθούμε αναζητώντας νέες ομάδες ανθρώπων που γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θα έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εμάς, όπως ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής ή φωτογραφίας, μία εκδρομή με έναν σύλλογο ορειβασίας ή η εγγραφή σε ένα μάθημα πιλάτες, ακόμη και η εγγραφή σε μια λέσχη ανάγνωσης. Όσο περισσότερους ανθρώπους γνωρίζουμε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να γνωρίσουμε μέλη της ίδιας ομάδας ψυχής!

Συνειδητά και με πρόθεση τοποθετείτε στα σωστά μέρη, όπου ανθεί ο εθελοντισμός και ένας κοινός καλός σκοπός που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά σας. Αναρωτηθείτε, πού θα σύχναζε η φυλή της ψυχής σας; Ποιο είναι το πιο πιθανό μέρος στο οποίο θα μπορέσετε να ξεκινήσετε μια αυθόρμητη συζήτηση με τον διπλανό σας; Ποια ομάδα ανθρώπων μοιράζεται τις ίδιες αξίες και επιθυμίες μαζί σας; Εξερευνήστε τα μέρη αυτά με ανοιχτή καρδιά και μυαλό και με απελευθερωμένη και θετική διάθεση προσεγγίστε όσους θα συναντήσετε εκεί, χωρίς να απογοητευτείτε αν η επαφή δεν πετύχει με την πρώτη φορά. Διατηρήστε τις επαφές γιατί οι ψυχικές φυλές λειτουργούν μέσα από το αποτέλεσμα δικτύου, όπου ο ένας γνωρίζει τον άλλο και σας φέρει ακόμη περισσότερες γνωριμίες. Δεν είναι ανάγκη, λοιπόν, να γνωρίζετε τους πάντες, πολλές φορές ένα-δύο άτομα είναι αρκετά.

Παρά τις προσπάθειες αυτές, ωστόσο, συχνά οι παρέες δημιουργούνται απροσδόκητα και τυχαία, με μία φευγαλέα γνωριμία σε ένα τραπέζι στους οποίους τελευταία στιγμή προστίθεται ένας άνθρωπος που κάθεται δίπλα σας και ξαφνικά διαπιστώνετε ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε την κουβέντα γιατί σας φαίνεται τόσο ενδιαφέρουσα!

Τα μέλη της ίδιας ψυχικής φυλής αναγνωρίζονται από μακριά και έρχονται στη ζωή μας απροσδόκητα και τη στιγμή που τα χρειαζόμαστε, όχι μόνο για να διευρύνουμε τον κοινωνικό μας κύκλο, αλλά και για να εξελιχθούμε προσωπικά, να θεραπεύσουμε κάποια τραύματα, να κλείσουμε κάποιες «τρύπες», να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό ή κάποια αρνητική εμπειρία.

Και πόσο όμορφη η αίσθηση ότι ανήκει κανείς σε μία ομάδα όπου μπορεί να ξεδιπλώσει την πλήρη έκταση του εαυτού του, χωρίς να σκέφτεται ότι θα υποστεί κριτική, ότι θα κατηγορηθεί, ότι κάποιος θα τον χαρακτηρίσει αρνητικά! Διαφυλάξτε αυτές τις γνωριμίες και απολαύστε τις γιατί θα σας συντροφεύσουν σε κρίσιμες περιόδους της ζωής σας και θα μείνουν δίπλα σας όσο το χρειάζεστε, από λίγους μήνες μέχρι για όλο το υπόλοιπο!